25.ZAFER YILI
Salı, 02 Ekim 2018
25.ZAFER YILI

Sunuculuğunu yönetim kurulu üyemiz Selin Dayıoğlu’nun üstlendiği geceyi zaferi ve özgürlüğü getirenleri saygı ile anarak açtık.

Gecemizi onurlandıran tüm katılımcılara, 1992-93 Abhaz Gürcü savaşı gazilerine, kardeş dernek temsilcilerine, MIST müzik grubu, SIWORED müzik grubu, Abhaz ses sanatçısı KUCHA GÜLŞAH SARGIN, yazar SİNEM ÖZKAN OĞUZ’a ve gençlerimize sonsuz teşekkürler.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sanzaapha Dali Akyol katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasını “ Bugün Abhazya’mızın 25. kurtuluş ve Zafer bayramı hepimizin bayramı kutlu olsun. Bu zaferin kazanılmasında büyük fedakârlıklar gösteren bu uğurda şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum mekânları cennet olsun. Yine aynı fedakârlığı gösteren savaş süresince Abhazya’nın kurtuluşu için savaşan değerli Gazi kardeşlerime sonsuz saygılarımı sunuyorum. Kuzey Kafkas kardeş halklarımızda savaş sırasında bizlere çok büyük destek verdiler, onlara da buradan selamlarımızı ve minnet duygularımızı iletiyoruz. Savaş öncesi, savaş süreci ve savaş sonrası halkına önderlik eden bu zaferin kazanılması ve bağımsız Abhazya devletinin kuruluşunda en büyük rolü oynayan büyük önderimiz Sayın Vladislav Ardzınba’ya sonsuz saygılarımı sunar rahmetle anarım. Abhazya’mızın barış huzur ve kardeşlik içinde asırlarca var olması dileğiyle bayramınızı tekrar kutlarım.” İfadeleri ile tamamladı.

Etiketler: 30 EYLÜL
Yorum Yazın